ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 274                                               

Rise of the Planet of the Apes

Rise of the Planet of the Apes merupakan filem cereka sains Amerika Syarikat tahun 2011 yang diarahkan oleh Rupert Wyatt serta dibintangi oleh James Franco, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox, Tom Felton, David Oyelowo, dan Andy Serkis. Dituli ...

                                               

Filem River of No Return

River of No Return ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1954. Filem River of No Return ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Otto Preminger.

                                               

Filem The River Wild

The River Wild ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1994. Filem The River Wild ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Curtis Hanson.

                                               

Filem The Road, 2009

Filem The Road merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2009. Filem The Road ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah John Hillcoat.

                                               

The Road to El Dorado

The Road to El Dorado ialah sebuah filem animasi pengembaraan tahun 2000 arahan Eric "Bibo" Bergeron, Don Paul, Will Finn dan David Silverman dibawah produksi DreamWorks Animation.

                                               

Road Trip

Filem Road Trip merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2000. Filem Road Trip ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Todd Phillips.

                                               

Filem Robin and Marian

Robin and Marian ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1976. Filem Robin and Marian ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Richard Lester.

                                               

Robin Hood (filem 1973)

Robin Hood ialah sebuah filem animasi Amerika Syarikat yang dihasilkan oleh Walt Disney Pictures dan dikeluarkan oleh Buena Vista Distribution. Film ini dibebaskan di Amerika Syarikat pada 8 November 1973 oleh Walt Disney Pictures dan Buena Vista ...

                                               

Robin Hood (filem 2010)

Robin Hood adalah filem berdasarkan Robin Hood, diarahkan oleh Ridley Scott dan membintangi Russell Crowe. Ia akan dijangkakan untuk pengeluaran secara serentak pada 14 Mei 2010.

                                               

Robin Hood (filem 2018)

Robin Hood merupakan filem pengembaraan dan aksi Amerika Syarikat yang diarahkan oleh Otto Bathurst dan ditulis oleh Ben Chandler serta David James Kelly, dari sebuah cerita oleh Chandler dan berdasarkan kisah Robin Hood. Filem ini dibintangi ole ...

                                               

Robin Hood: Men in Tights

Filem Robin Hood: Men in Tights merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1993. Filem Robin Hood: Men in Tights ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Mel Brooks.

                                               

Robin Hood: Prince of Thieves

Filem Robin Hood: Prince of Thieves merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1991. Filem Robin Hood: Prince of Thieves ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Kevin Reynolds.

                                               

Filem Robinson Crusoe, 1954

Robinson Crusoe ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1954. Filem Robinson Crusoe ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Luis Buñuel.

                                               

Robinson Crusoe (filem 1997)

Robinson Crusoe ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1997. Filem Robinson Crusoe ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Rod Hardy, George Miller.

                                               

Filem Robotropolis

Robotropolis ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2011. Filem Robotropolis ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Christopher Hatton.

                                               

The Rock (filem)

Filem The Rock merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1996. Filem The Rock ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Michael Bay.

                                               

Rock Dog

Rock Dog adalah filem komedi animasi komputer Cina-Amerika 2016 yang dihasilkan oleh Mandoo Pictures dan Huayi Brothers. Filem ini diarahkan oleh Ash Brannon, yang ditulis oleh Brannon dan Kurt Voelker, berdasarkan novel grafik Cina Tibetan Rock ...

                                               

Rock-A-Doodle

Rock-A-Doodle ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1991. Filem Rock-A-Doodle ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Don Bluth, Gary Goldman.

                                               

The Rocketeer

The Rocketeer ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1991. Filem The Rocketeer ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Joe Johnston.

                                               

Rocky

Rocky ialah sebuah filem drama sukan Amerika Syarikat 1976 diarahkan oleh John G. Avildsen dan ditulis serta dibintangi Sylvester Stallone. Filem ini juga dibintangi Talia Shire sebagai Adrian, Burt Young sebagai Paulie, Burgess Meredith sebagai ...

                                               

Filem Rogue

Rogue ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2007. Filem Rogue ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Greg Mclean.

                                               

Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story ialah filem epik angkasa Amerika Syarikat 2016 arahan Gareth Edwards dan ditulis oleh Chris Weitz dan Tony Gilroy. Filem ini diilhamkan dari cerita karya John Knoll dan Gary Whitta dan merupakan filem berasingan perta ...

                                               

Roman J. Israel, Esq.

Roman J. Israel, Esq. merupakan filem drama perundangan Amerika Syarikat tahun 2017 yang ditulis dan diarahkan oleh Dan Gilroy. Filem ini dibintangi oleh Denzel Washington, Colin Farrell, dan Carmen Ejogo, yang mengenai Roman J. Israel, seorang p ...

                                               

Romancing the Stone

Romancing the Stone ialah sebuah filem aksi Amerika Syarikat tahun 1984 arahan Robert Zemeckis. Filem ini disusuli dengan The Jewel of the Nile pada tahun berikutnya.

                                               

Romeo + Juliet

William Shakespeares Romeo and Juliet ialah filem tragedi jenayah romantis Amerika Syarikat 1996 yang diarahkan, diterbitkan bersama, dan ditulis bersama oleh Baz Luhrmann, yang diterbitkan oleh Gabriella Martinelli, dan ditulis bersama oleh Crai ...

                                               

Ronal Barbaren

Ronal Barbaren merupakan sebuah filem animasi 3D dari Denmark tahun 2011 arahan Thorbjorn Christoffersen, Kresten Vestbjerg Andersen and Philip Einstein Lipski. Ia merupakan filem ketiga mereka selepas filem Terkel in Trouble dan filem Journey to ...

                                               

Room (filem 2015)

Room ialah sebuah filem Britain-America-Kanada-Ireland 2015 diarahkan oleh Lenny Abrahamson dan ditulis oleh Emma Donoghue berdasarkan novel oleh beliau dengan nama yang sama. Filem ini dibintangi Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, Sean Bri ...

                                               

Rosy (filem)

Rosy merupakan sebuah filem seram romantik yang ditulis dan diarahkan oleh Jess Bond. Ia merupakan filem pertama arahan Bond dan ia dibintangi oleh Nat Wolff, Stacy Martin, Tony Shalhoub dan Johnny Knoxville. Ia telah ditayangkan dalam bentuk dig ...

                                               

Rough Night

Rough Night ialah sebuah filem komedi berbahasa Inggeris yang akan ditayangkan pada tahun 2017. Filem Rough Night ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Lucia Aniello.

                                               

Prince of Jutland

Royal Deceit atau Prince of Jutland ialah sebuah filem berbahasa Denmark yang mula ditayangkan pada tahun 1994. Filem Royal Deceit ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Gabriel Axel.

                                               

Filem Rubbers

Filem Rubbers merupakan sebuah filem komedi yang diarahkan oleh Han Yew Kwang dan dibintangi oleh Marcus Chin, Julian Hee, Lee Chau Min, Oon Shu An, Catherine Sng, Alaric Tay, Yeo Yann Yann. Filem ini merupakan sebuah filem bercorak komedi. Filem ...

                                               

Rugrats Go Wild

Rugrats Go Wild ialah sebuah filem animasi America Syarikat tahun 2003 arahan John Eng dan Norton Virgien. Ia sebuah filem persilangan antara siri-siir animasi Rugrats dan The Wild Thornberrys oleh Nickelodeon.

                                               

Rugrats in Paris: The Movie

Rugrats in Paris: The Movie - Rugrats II ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2000. Filem Rugrats in Paris: The Movie - Rugrats II ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Stig Bergqvist, Paul Demeyer. Rugra ...

                                               

Filem Runaway Train

Runaway Train ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1985. Filem Runaway Train ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Andrey Konchalovskiy.

                                               

The Rundown

Filem The Rundown merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2003. Filem The Rundown ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Peter Berg.

                                               

Runner Runner

Runner ialah sebuah filem seram ngeri Amerika Syarikat tahun 2013 diarahkan oleh Brad Furman. Filem ini dibintangi oleh Justin Timberlake, Ben Affleck, Gemma Arterton dan Anthony Mackie. Ia diterbitkan oleh Arnon Milchan, Jennifer Davisson Killor ...

                                               

Running Wild (filem 2017)

Running Wild merupakan filem drama Amerika Syarikat arahan Alex Ranarivelo yang ditulis oleh Christina Moore dan Brian Rudnick. Filem ini dibintangi oleh Sharon Stone, Tommy Flanagan, Jason Lewis, Dorian Brown, Tom Williamson.

                                               

Filem RV

RV ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2006. Filem RV ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Barry Sonnenfeld.

                                               

Filem Sacrifice!, 1972

Sacrifice! ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1972. Judul asal: Il paese del sesso selvaggio, juga dikenali sebagai Man From Deep River di Amerika Utara atau Deep River Savages di Eropah. Filem Sacrifice! ini t ...

                                               

Safe Haven (filem)

Safe Haven merupakan filem romantik seram ngeri dari Amerika Syarikat pada tahun 2013. Filem ini juga menampilkan Julianne Hough dan Josh Duhamel. Filem ini dikeluarkan di Amerika Utara pada 8 Februari 2013. Filem ini diarahkan oleh Lasse Hallstr ...

                                               

Sahara (filem 2005)

Filem Sahara merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2005. Filem Sahara ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Breck Eisner.

                                               

Sahara (filem 1983)

Sahara ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1983. Filem Sahara ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Andrew V. McLaglen.

                                               

Saints and Soldiers

Saints and Soldiers ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2003. Filem Saints and Soldiers ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Ryan Little.

                                               

Samson and Delilah (filem 1949)

Filem Samson and Delilah merupakan sebuah filem Warna yang dikeluarkan di Amerika Syarikat pada tahun 1949. Ia diarah oleh Cecil B. DeMille dan merupakan filem dalam genre Keagamaan-Drama-Romantik. Filem Samson and Delilah 1949 mempunyai tempoh t ...

                                               

San Andreas (filem)

San Andreas ialah sebuah filem Amerika Syarikat tahun 2015 diarahkan oleh Brad Peyton. Filem ini dibintangi oleh Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Archie Panjabi dan Paul Giamatti. Filem ini mula ditayangkan pada 29 ...

                                               

Filem Sanctum

Filem Sanctum merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2011. Filem Sanctum ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Alister Grierson.

                                               

Filem The Sand Pebbles

The Sand Pebbles ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1966. Filem The Sand Pebbles ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Robert Wise.

                                               

Filem Sandcastle

Filem Sandcastle merupakan sebuah filem drama yang diarahkan oleh Boo Junfeng dan dibintangi oleh Joshua Tan, Elena Chia, Bobbi Chen, Ng Jing Jing, Samuel Chong. Filem ini merupakan sebuah filem bercorak drama. Filem ini telah ditayangkan kepada ...

                                               

Santa Claus: The Movie

Santa Claus ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1985. Filem Santa Claus ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Jeannot Szwarc.

                                               

The Santa Clause 3: The Escape Clause

The Santa Clause 3: The Escape Clause ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2006. Filem The Santa Clause 3: The Escape Clause ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Michael Lembeck.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →