ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 277                                               

Spotlight (filem)

Spotlight ialah sebuah filem biografi Amerika Syarikat 2015 diarahkan oleh Tom McCarthy dan ditulis oleh McCarthy serta Josh Singer. Filem ini mengikuti pasukan "Spotlight" dari The Boston Globe, sebuah unit penyiasatan akhbar tertua yang masih b ...

                                               

Spring Breakers

Spring Breakers merupakan filem Amerika Syarikat tahun 2012 yang ditulis dan diarahkan oleh Harmony Korine. Ia dibintangi oleh James Franco, Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson dan Rachel Korine mengenai empat orang gadis kolej ketika cu ...

                                               

Spy (filem 2015)

Spy merupakan sebuah filem aksi komedi Amerika Syarikat 2015. Filem ini diarahkan oleh Paul Feig lakonan Melissa McCarthy, Jason Statham dan banyak lagi. Filem ini dikeluarkan pada 5 Jun 2015.

                                               

Spy Kids

Filem Spy Kids merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2001. Filem Spy Kids ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Robert Rodriguez.

                                               

Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams

Spy Kids 2: Island of Lost Dreams ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2002. Filem Spy Kids 2: Island of Lost Dreams ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Robert Rodriguez.

                                               

Spy Kids 3-D: Game Over

Spy Kids 3-D: Game Over ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2003. Filem Spy Kids 3-D: Game Over ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Robert Rodriguez.

                                               

Spy Kids: All the Time in the World

Spy Kids: All the Time in the World in 4D merupakan sebuah filem aksi pengembaraan Amerika Syarikat tahun 2011 arahan pengarah Robert Rodriguez. Ia merupakan filem keempat dan terakhir dalam siri Spy Kids susulan filem Spy Kids 3-D: Game Over pad ...

                                               

The Spy Who Loved Me (filem)

Filem The Spy Who Loved Me merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1977. Filem The Spy Who Loved Me ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Lewis Gilbert.

                                               

Filem St Trinians II: The Legend of Frittons Gold

St Trinians II: The Legend of Frittons Gold ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2009. Filem St Trinians II: The Legend of Frittons Gold ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Oliver Parker, Barnaby Thompson.

                                               

Filem Stagecoach

Stagecoach ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1939. Filem Stagecoach ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah John Ford. Filem Stagecoach merupakan sebuah filem Hitam-Putih yang dikeluarkan di Amerika Syar ...

                                               

Stand by Me (filem)

Filem Stand by Me merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1986. Filem Stand by Me ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Rob Reiner.

                                               

Stand Up, Virgin Soldiers

Stand Up, Virgin Soldiers merupakan filem British 1977 yang diarahkan oleh Norman Cohen berdasarkan novel 1975 dengan judul yang sama oleh Leslie Thomas. Ia merupakan kesinambungan kepada filem The Virgin Soldiers. The screenplay was written by L ...

                                               

A Star Is Born (filem 1937)

A Star Is Born ialah sebuah filem drama romantik Technicolor Amerika Syarikat 1937 yang diterbitkan oleh David O. Selznick, arahan William A. Wellman dari lakon layar oleh Wellman, Robert Carson, Dorothy Parker dan Alan Campbell, dan dibintangi o ...

                                               

A Star Is Born (filem 2018)

A Star Is Born ialah filem drama muzikal romantik Amerika Syarikat 2018 arahan Bradley Cooper dan terbitan bersama oleh Cooper, Todd Phillips, Bill Gerber, Jon Peters dan Lynette Howell Taylor. Skrip filem ini ditulis oleh Eric Roth, Cooper dan W ...

                                               

Star Kid

Star Kid ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1997. Filem Star Kid ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Manny Coto.

                                               

Star Trek II: The Wrath of Khan

Filem Star Trek II: The Wrath of Khan merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1982. Filem Star Trek II: The Wrath of Khan ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Nicholas Meyer.

                                               

Star Trek III: The Search for Spock

Filem Star Trek III: The Search for Spock merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1984. Filem Star Trek III: The Search for Spock ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Leonard Nimoy.

                                               

Star Trek Into Darkness

Filem Star Trek Into Darkness merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2013. Filem Star Trek Into Darkness ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah J.J. Abrams.

                                               

Star Trek IV: The Voyage Home

Star Trek IV: The Voyage Home ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1986. Filem Star Trek IV: The Voyage Home ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Leonard Nimoy.

                                               

Star Trek V: The Final Frontier

Star Trek V: The Final Frontier ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1989. Filem Star Trek V: The Final Frontier ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah William Shatner.

                                               

Star Trek: First Contact

Filem Star Trek: First Contact merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1996. Filem Star Trek: First Contact ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Jonathan Frakes.

                                               

Star Trek: The Motion Picture

Filem Star Trek: The Motion Picture merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1979. Filem Star Trek: The Motion Picture ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Robert Wise.

                                               

Star Wars: Episode IV – A New Hope

Star Wars Episode IV: A New Hope, asalnya dikenali sebagai Star Wars, ialah filem opera angkasa lepas Amerika Syarikat 1977, ditulis dan diarahkan oleh George Lucas. Ia adalah yang pertama dari enam filem dikeluarkan dalam saga Star Wars: dua fil ...

                                               

Filem Star Wars: The Clone Wars

Star Wars: The Clone Wars ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2008. Filem Star Wars: The Clone Wars ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Dave Filoni.

                                               

Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada bulan Disember 2015. Star Wars: The Force Awakens ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah J. J. Abrams. Filem ini merupakan filem Star Wars ut ...

                                               

Star Wars: The Last Jedi

Star Wars: The Last Jedi merupakan filem opera angkasa epik Amerika Syarikat 2017 yang ditulis dan diarahkan oleh Rian Johnson. Ia merupakan siri kedua trilogi kesinambungan Star Wars dan siri utama kelapan francais Star Wars, mengikuti Star Wars ...

                                               

Filem Starchaser: The Legend of Orin

Starchaser: The Legend of Orin ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1985. Filem Starchaser: The Legend of Orin ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Steven Hahn.

                                               

Filem Starcrash

Starcrash ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1978. Filem Starcrash ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Luigi Cozzi.

                                               

Filem Stargate

Filem Stargate merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1994. Filem Stargate ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Roland Emmerich.

                                               

Filem Starman

Starman ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1984. Filem Starman ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah John Carpenter.

                                               

Starship Troopers 3: Marauder

Starship Troopers 3: Marauder ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2008. Filem Starship Troopers 3: Marauder ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Edward Neumeier.

                                               

Starstruck (filem 2010)

Starstruck ialah filem komedi muzikal Disney Channel Original Movie 2010 dibintangi oleh Sterling Knight, dan Danielle Campbell. Filem ini menjalani penggambaran di Los Angeles. Album runut bunyi filem dikeluarkan pada 9 Februari 2010. dan berada ...

                                               

Stealth

Stealth ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2005. Filem Stealth ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Rob Cohen.

                                               

Filem Steel Dawn

Steel Dawn ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1987. Filem Steel Dawn ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Lance Hool.

                                               

Step Up

Step Up ialah filem Amerika Syarikat 2006 dibintangi oleh Channing Tatum dan Jenna Dewan. Filem ini diterbitkan oleh Anne Fletcher. Kesinambungan filem ini, Step Up 2: The Streets yang diterbitka. oleh Gianni Oconnor dikeluarkan pada 14 Februari ...

                                               

Step Up 3D

Step Up 3D ialah sebuah filem tarian 3D Amerika Syarikat 2010 yang ditulis oleh Amy Andelson dan Emily Meyer dan diarahkan oleh Jon M. Chu yang mengarahkan Step Up 2: The Streets. Kesinambungan filem itu menampilkan kembali Adam Sevani dan Alyson ...

                                               

Steve Jobs (filem)

Steve Jobs ialah sebuah filem drama biografi berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada 5 September 2015. Steve Jobs filem ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Danny Boyle.

                                               

Filem Stone of Destiny

Stone of Destiny ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2008. Filem Stone of Destiny ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Charles Martin Smith.

                                               

Stonewall (filem 2015)

Stonewall ialah sebuah filem drama sejarah Amerika Syarikat tahun 2015 arahan Roland Emmerich. Filem ini menumpukan kepada kejadian rusuhan yang berlaku oleh dalam sebuah bar gay di Greenwich Village di Bandar Raya New York.apabila ia diserbu pas ...

                                               

The Stoning of Soraya M.

The Stoning of Soraya M. adalah sebuah filem drama Amerika 2008 digunakan dari buku 1990 wartawan Iran-Perancis Freidoune Sahebjam La Femme Lapidée, berasaskan cerita yang benar. Filem ini diarah oleh Cyrus Nowrasteh dan dibintangi oleh calon Anu ...

                                               

Storks (filem)

Storks ialah sebuah filem komedi pengembaraan animasi komputer 3D Amerika Syarikat 2016 arahan Nicholas Stoller dan Doug Sweetland, dan ditulis oleh Stoller, berdasarkan pada gagasan miliknya sendiri dan dibangunkan oleh Warner Bros. Animation di ...

                                               

Stormbreaker

Strombreaker ialah filem cereka pengintip adaptasi daripada novel Anthony Horowitz yang sama nama dengannya. Filem ini ialah siri pertama dalam siri Alex Rider. Ia dibintangi oleh pelakon remaja British Alex Pettyfer sebagai pengintip remaja bers ...

                                               

Stuart Little (filem)

Stuart Little ialah sebuah filem pengembaraan 1999 arahan Rob Minkoff mengadaptasikan novel tahun 1945 berjudul sama karya E. B. White. Filem ini ditayangkan pada 17 Disember 1999 oleh Columbia Pictures.

                                               

Stuart Little 2

Stuart Little 2 ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2002. Filem Stuart Little 2 ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Rob Minkoff.

                                               

Stuck in Love

Stuck in Love ialah filem komedi romantis Amerika 2012 yang ditulis dan diarahkan oleh Josh Boone dalam penampilan pertamanya sebagai pengarah. Filem ini dibintangi oleh Jennifer Connelly, Greg Kinnear, Lily Collins, Nat Wolff, dan Logan Lerman. ...

                                               

Sucker Punch (filem)

Sucker Punch adalah filem aksi-fantasi Amarika 2011 yang ditulis oleh Steve Shibuya dan Zack Snyder, dan diarahkan oleh Snyder. Sucker Punch menampilkan kebanyakannya watak perempuan yang merangkumi Emily Browning, Vanessa Hudgens, Abbie Cornish, ...

                                               

The Sugarland Express

The Sugarland Express ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1974. Filem The Sugarland Express ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Steven Spielberg.

                                               

Suicide Squad (filem)

Suicide Squad ialah sebuah filem adiwira Amerika Syarikat tahun 2016 berdasarkan pasukan antihero DC Comics dengan nama yang sama. Ia adalah filem ketiga dalam DC Extended Universe. Filem ini ditulis dan diarahkan oleh David Ayer. Ia dibintangi o ...

                                               

Sullivans Travels

Sullivans Travels ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1941. Filem Sullivans Travels ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Preston Sturges. Filem Sullivans Travels merupakan sebuah filem Hitam-Putih yang ...

                                               

Summer Rental

Summer Rental ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1985. Filem Summer Rental ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Carl Reiner.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →