ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 298                                               

The Horseman on the Roof

The Horseman on the Roof ialah sebuah filem berbahasa Perancis-Itali yang mula ditayangkan pada tahun 1995. Filem The Horseman on the Roof ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Jean-Paul Rappeneau.

                                               

Ultimo mondo cannibale

Ultimo mondo cannibale ialah sebuah filem seram eksploitasi Itali tahun 1977 arahan Ruggero Deodato. Filem ini mengisahkan seorang pemuda yang cuba melarikan diri dari suatu pulau belantara dihuni suatu puak peribumi kanibal.

                                               

The Voice of the Moon

The Voice of the Moon ialah sebuah filem berbahasa Itali yang mula ditayangkan pada tahun 1990. Filem The Voice of the Moon ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Federico Fellini.

                                               

Who Finds a Friend Finds a Treasure

A Friend Is a Treasure ialah sebuah filem berbahasa Itali yang mula ditayangkan pada tahun 1981. Filem A Friend Is a Treasure ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Sergio Corbucci.

                                               

Yor, the Hunter from the Future

Yor, the Hunter from the Future ialah sebuah filem berbahasa Itali yang mula ditayangkan pada tahun 1983. Filem Yor, the Hunter from the Future ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Antonio Margheriti.

                                               

Filem 20th Century Boys 1: Beginning of the End

20th Century Boys 1: Beginning of the End ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2008. Filem 20th Century Boys 1: Beginning of the End ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Yukihiko Tsutsumi.

                                               

The Adventures of Milo and Otis

The Adventures of Milo and Otis ialah sebuah filem live action Jepun tentang dua ekor binatang, watak taju, Milo dan Otis. Versi asli Jepun dikeluarkan pada 27 Jun 1986, dan versi disunting Bahasa Inggeris dikeluarkan pada 25 Ogos 1989. Pada awal ...

                                               

Anarchist from Colony

Anarchist from Colony merupakan sebuah filem Korea Selatan tahun 2017 yang diarahkan oleh Lee Joon-ik. Ia merupakan kisah hidup aktivis kemerdekaan Korea, Park Yeol yang dilakonkan oleh Lee Je-hoon. Ia telah ditayangkan di Korea Selatan pada 28 J ...

                                               

Arashi no Yoru ni

Arashi no Yoru ni merupakan yang pertama dalam siri buku kanak-kanak yang dikarang oleh Yūichi Kimura dan digambarkan oleh Hiroshi Abe. Pada 1995, buku ini memenangi Anugerah Budaya Sastera Kōdansha ke-26 dan Anugerah Budaya Sastera Kanak-kanak S ...

                                               

Azumi (filem)

Azumi ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2003. Filem Azumi ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Ryûhei Kitamura.

                                               

Berserk: The Golden Age Arc

Berserk: The Golden Age Arc - The Egg of the King ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2012. Filem Berserk: The Golden Age Arc - The Egg of the King ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah.

                                               

Children Who Chase Lost Voices

Children Who Chase Lost Voices ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2011. Filem Children Who Chase Lost Voices ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Makoto Shinkai.

                                               

Doraemon: Nobita dan Alam Burung

Doraemon: Nobita dan Alam Burung, turut dikenali sebagai Doraemon dan Pahlawan Burung, merupakan wayang gambar panjang Doraemon yang mula ditayangkan di Jepun pada 10 Mac 2001 berdasarkan jilid ke-21 siri buku komik Cerita Panjang Doraemon. Wayan ...

                                               

Doraemon: Nobita dan Lagenda Raja Matahari

Doraemon: Nobita dan Lagenda Raja Matahari, juga dikenali sebagai Doraemon dan Empayar Matahari, merupakan wayang gambar panjang Doraemon yang ditayangkan buat julung kalinya pada 4 Mac 2000 di Jepun, berdasarkan jilid ke-20 buku komik bersiri Ce ...

                                               

Doraemon: Pengembaraan Nobita ke Alam Ghaib

Doraemon: Pengembaraan Nobita ke Alam Ghaib, juga dikenali sebagai Doraemon, Nobita dan Pengembaraan Dunia Ghaib, merupakan wayang gambar panjang Doraemon yang julung kalinya ditayangkan pada 17 Mac 1984 di Jepun, berdasarkan jilid ke-5 yang sama ...

                                               

Doraemon: Pengembaraan Nobita ke Bulan

Doraemon: Pengembaraan Nobita ke Bulan merupakan filem fiksyen sains buatan Jepun. Filem ini julung kali ditayangkan pada 1 Mac 2019. Filem ini juga telah diarahkan oleh Shinnosuke Yakuwa dan lakon layar diarahkan oleh Mizuki Tsujimura. Filem Dor ...

                                               

Escaflowne (filem)

Escaflowne: The Movie ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2000. Filem Escaflowne: The Movie ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Kazuki Akane, Yoshiyuki Takei.

                                               

Fairy Tail the Movie: Dragon Cry

Fairy Tail the Movie: Dragon Cry adalah filem animasi aksi fantasi Jepun yang akan datang pada tahun 2017 berdasarkan manga shōnen dan siri anime Fairy Tail oleh Hiro Mashima. Ia diarahkan oleh Tatsuma Minamikawa berdasarkan lakon layar oleh Shōj ...

                                               

Fukushima 50 (filem)

Fukushima 50 ialah filem drama Jepun 2020 yang diarahkan oleh Setsurō Wakamatsu dan ditulis oleh Yōichi Maekawa. Dibintangi oleh Koichi Sato dan Ken Watanabe, filem ini berkisarkan mengenai sekumpulan pekerja yang bertugas menangani keruntuhan lo ...

                                               

Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos

Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos の聖なる星, Hagane no Renkinjutsushi: Mirosu no Sei-naru Hoshi) ialah sebuah filem Jepun tahun 2011 arahan pengarah Kazuya Murata.

                                               

Gadis Cuaca

Gadis Cuaca bahasa Jepun: 天気の子, Romaji: Tenki no Ko atau dalam Terjemahan: Anak Cuaca ialah sebuah filem animasi Jepun bergenre fantasi romantik yang ditulis dan diarahkan oleh Makoto Shinkai. Latar belakang filem ini ialah Jepun ketika musim ...

                                               

Godzilla 2000

Godzilla 2000 ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 1999. Filem Godzilla 2000 ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Takao Okawara.

                                               

The Good, the Bad, the Weird

The Good, the Bad, the Weird adalah filem aksi barat 2008 Korean Selatan, arahan Kim Jee-woon, dibintangi oleh Song Kang-ho, Lee Byung-hun, dan Jung Woo-sung. It was inspired by Sergio Leones The Good, the Bad and the Ugly. Filem ini ditayangkan ...

                                               

The Hidden Fortress

The Hidden Fortress ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1958. Filem The Hidden Fortress ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Akira Kurosawa.

                                               

Hinokio

Hinokio) adalah sebuah filem fiksyen sains Jepun yang diarahkan oleh Takahiko Akiyama dan dibintangi oleh Masatoshi Nakamura, Kanata Hongo dan Mikako Tabe. Taglinenya ialah "Cinta Inter Galactic".

                                               

K-20: The Fiend with Twenty Faces

K-20: The Fiend with Twenty Faces ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2008. Filem K-20: The Fiend with Twenty Faces ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Shimako Sato.

                                               

Kamen Rider Decade: All Riders vs. Dai-Shocker

Kamen Rider Decade The Movie: All Riders vs. Dai-Shocker ialah filem adaptasi daripada Siri Kamen Rider tahun 2009 Kamen Rider Decade. Filem ini diterbitkan di pawagam Jepun pada 8 Ogos, 2009, bersama-sama filem Samurai Sentai Shinkenger, Samurai ...

                                               

Kamikaze Man: Duel at Noon

Kamikaze Man: Duel at Noon adalah filem komedi aksi jenayah Jepun tahun 1966 yang diarahkan oleh Kinji Fukasaku dan dibintangi oleh Sonny Chiba. Ini adalah filem pertama Fukasaku yang berwarna.

                                               

Legend of the Millennium Dragon

Legend of the Millennium Dragon ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2011. Filem Legend of the Millennium Dragon ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Hirotsugu Kawasaki.

                                               

Lupin the Third: The Castle of Cagliostro

Lupin the Third: The Castle of Cagliostro ialah sebuah filem animasi Jepun tahun 1979 arahan Hayao Miyazaki berdasarkan watak-watak Lupin III karya Monkey Punch; ia merupakan filem kedua dalam siri Lupin III.

                                               

Mind Game (filem)

Mind Game ialah sebuah filem animasi berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2004. Filem Mind Game ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Masaaki Yuasa.

                                               

Naruto Shippuden the Movie

Naruto Shippuden the Movie adalah filem keempat dalam keseluruhan siri filem Naruto dan yang pertama dalam siri filem Naruto Shippuden, diarahkan oleh Hajime Kamegaki dan ditulis oleh Junki Takegami.

                                               

Naruto Shippuden The Movie: Bonds

Naruto Shippuden the Movie: Bonds adalah filem animasi Jepun 2008 berdasarkan siri manga dan anime Masashi Kishimoto. Animasi ini dilancarkan pada 2 Ogos 2008 dan diumumkan dalam Weekly Shōnen Jump bersama dengan tarikh pelepasan DVD untuk filem ...

                                               

Naruto the Movie: Ninja Clash in the Land of Snow

Naruto The Movie: Ninja Clash in the Land of Snow ataupun "Great Action Scene! Snow Princesss Book of Ninja Arts" adalah filem animasi Naruto yang muncul pada tahun 2004 dan diarahkan oleh Tensai Okamura dan ditulis oleh Katsuyuki Sumisawa berdas ...

                                               

Ninja Scroll

Ninja Scroll ialah filem anime aksi seram ngeri Jepun, semasa zaman feudal Jepun, oleh pengarah/penulis Yoshiaki Kawajiri yang dikenali dengan thriller terdahulunya Wicked City. Rekaan watak dibuat oleh Yutaka Minowa. Filem ini adalah sebagai pen ...

                                               

Pokémon the Movie: Black-Victini and Reshiram and White-Victini and Zekrom

Pokemon the Movie: White - Victini and Zekrom ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2011. Filem Pokemon the Movie: White - Victini and Zekrom ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Kunihiko Yuyama.

                                               

Ponyo (filem)

Ponyo ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2008. Filem Ponyo ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Hayao Miyazaki.

                                               

Professor Layton and the Eternal Diva

Professor Layton and the Eternal Diva ialah sebuah filem animasi misteri berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2009. Filem Professor Layton and the Eternal Diva ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Masakazu Hashimoto.

                                               

Red Shadow (filem)

Red Shadow: Akakage ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2001. Filem Red Shadow: Akakage ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Hiroyuki Nakano.

                                               

Road to Ninja: Naruto the Movie

Road to Ninja: Naruto the Movie merupakan sebuah filem animasi Jepun 2012 yang berdasarkan siri manga dan anime oleh Masashi Kishimoto. Ia ditayangkan di Jepun pada 28 Julai 2012. Kumpulan Asian Kung-Fu Generation mempersembahkan lagu tema "Sore ...

                                               

Samurai Assassin (filem)

Samurai Assassin ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 1965. Filem Samurai Assassin ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Kihachi Okamoto.

                                               

Samurai I: Musashi Miyamoto

Dengan seorang sahabat rapatnya, Matahachi, Takezo anak yatim liar di bandar meninggalkan kampungnya untuk menyertai tentera yang dalam perjalanan untuk bertempuran.

                                               

Sanshiro Sugata

Sanshiro Sugata ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 1943. Filem Sanshiro Sugata ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Akira Kurosawa.

                                               

Shogun Assassin

Shogun Assassin ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 1980. Shogun Assassin, dikenali di Jepun sebagai Kozure Ōkami, merupakan sebuah filem jidaigeki yang dihasilkan bagi pasaran British dan Amerika dan diterbitkan p ...

                                               

Steamboy

Steamboy ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2004. Filem Steamboy ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Katsuhiro Ôtomo.

                                               

Sword of the Stranger

Sword of the Stranger ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2007. Filem Sword of the Stranger ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Masahiro Andô.

                                               

Tales from Earthsea (filem)

Tales from Earthsea ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2006. Filem Tales from Earthsea ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Goro Miyazaki.

                                               

Tatsumi (filem)

Filem Tatsumi merupakan sebuah filem animasi yang diarahkan oleh Eric Khoo dan dibintangi oleh Testuya Bessho, Yoshihiro Tatsumi. Filem ini merupakan sebuah filem bercorak animasi. Filem ini telah ditayangkan kepada umum pada 2011. Filem ini meng ...

                                               

The Bird People in China

The Bird People in China ialah sebuah filem berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 1998. Filem The Bird People in China ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Takashi Miike.

                                               

The Sky Crawlers (filem)

The Sky Crawlers bahasa Melayu harafiah Perangkat Langit ialah sebuah filem animasi berbahasa Jepun yang mula ditayangkan pada tahun 2008. Filem The Sky Crawlers ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Mamoru Oshii.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →