Back

ⓘ Konsep adalah satu kognitif unit makna - sebuah idea abstrak atau simbol mental ada kalanya dijelaskan sebagai unit pengetahuan, dibina daripada unit lain yang ..                                               

Idol (francais)

Idol ialah siri televisyen pencarian bakat nyanyian yang disiarkan di pelbagai negara. Bermula dari acara Pop Idol dari England yang lalu diadaptasi ke negara lain termasuk Malaysia dalam pertandingan Malaysian Idol, rancangan ini diterbitkan oleh FremantleMedia yang sebelum ini pernah menerbitkan rancangan dengan konsep yang serupa, iaitu Popstars.

                                               

China Syarikat

China Syarikat ialah sebuah konsep politik yang mula-mula dicetuskan pada awal 1920an oleh Chen Jiongming mengenai China yang dipersekutuankan seperti Amerika Syarikat. Memberikan realiti politik, sosial dan linguistik China semasa zaman panglima perang, Chen Jiongming meyakinkam bahawa pandangan federalis ialah satu-satunya cara untuk menubuhkan republik demokratik bersatu. Bermula dengan Guangdong sebagai negara model, beliau ingin menghimpunkan "China Syarikat dalam cara pengalaman Amerika" melalui rundingan dengan para federalis dari sebahagian negara tersebut.

Konsep
                                     

ⓘ Konsep

Konsep adalah satu kognitif unit makna - sebuah idea abstrak atau simbol mental ada kalanya dijelaskan sebagai "unit pengetahuan," dibina daripada unit lain yang bertindak sebagai ciri-ciri konsep. Sebuah konsep selalunya dikaitkan dengan perwakilan serupa dalam sesuatu bahasa atau simbologi seperti satu perkataan.

                                     

1. Pautan luar

  • Blending and Conceptual Integration
  • Conceptual Science and Mathematical Permutations
  • Concept simultaneously translated in several languages and meanings
  • v:Conceptualize: A Wikiversity Learning Project
  • E. Margolis and S. Lawrence 2006

Jika anda melihat rencana yang menggunakan templat ini, gantikanlah ia dengan templat tunas yang lebih spesifik.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →